Cum să îţi alegi naşii de cununie!!

Dacă înainte naşii de nuntă erau naşii părinţilor sau naşii de botez ai mirilor, în ziua de azi poţi să alegi naşi pe cine vrei.
Singurele restricţii de care trebuie să ţii cont sunt: naşii trebuie să aibă aceeaşi religie ca şi mirii, şi trebuie să fie cununaţi religios. Excepţie de la năşit fac şi părinţii şi fraţii.
Pentru că acum poţi să alegi pe oricine naş, noi vă sfătuim să ţineţi totuşi cont de unele criterii, până la urmă sarcina lor este una extrem de importantă. Vă vor ghida în viaţă şi vor fi alături de voi mai mult decât alte persoane.
Nşii ar trebui să fie un model de familie, respectaţi în societate. Ar ajuta dacă ar fi şi mai în vârstă, să aibe experienţă de viaţă, ca atunci când va fi nevoie, să vă dea cele mai bune sfaturi din experienţa lor de viaţă. Să nu fie ceva ce ei încă nu au trăit.
O greşeală pe care o fac tot mai mulţi miri, este să îşi aleagă naşi înstăriţi. Acesta nu este un bun criteriu, până la urmă datoria naşilor nu este să vă ţină pe voi cu bani, ci să fie alături de voi spiritual. Şi mai există o vorbă: Azi ai bani, mâine nu! În acest caz ce veţi face? Vă renegaţi naşii?

Dacă vă doriţi o relaţie de durată, veţi alege ca naşi o familie unde iubirea şi respectul primeaza. Voi automat veţi lua exemplul lor. Dacă alegeţi o familie cu moravuri uşoare, cu certuri şi beţii, cel mai sigur vi le veţi însuşi şi voi, pentru că doar asta vedeţi în jurul vostru.
Oricât de mare este dragostea la început, pe parcursul relaţiei, inevitabil apar certuri, nînţelegeri. Şi atunci de cine aţi prefera să primiţi sfaturi: de la cineva care nu pune preţ pe căsnicie, care te va îndemna să divorţezi, sau de la cineva care îţi va sublinia că v-aţi luat din dragoste, iar o căsnicie înseamnă la bine şi la rău? Îţi spune cum au reuşit ei să treacă peste aceste hop-uri.


Naşii sunt singura familie pe care ţi-o alegi. Fiţi atenţi cum alegeţi.
A fi naşă şi fini, nu e însemană doar distracţie. Este o responsabilitate mare. Sunteţi unii de alţii atâat emoţional cât şi fizic. Nu vă luaţi naşi din alte ţări deoarece nu vor putea să fie cu adevărat alături de voi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Texte pentru invitatia la banchet

Culorile iernii 2019 - invitatii de nunta Publiserv