Mărturiile perfecte




A oferi un mic cadou celor invitati la ocazii speciale, cum ar fi nunta, botez sau zi onomastica este o veche traditie din zona ţărilor mediteraneene şi celor din Europa Centrale. Aceste cadouri sunt „bomboniere”, care provin din limba italiana si care au fost adoptate de catre noi sib denumirea de „mărturie”. Avand in vedere acest aspect, este obligatoriu ca acestea sa aiba in compozitia lor bomboane.
Marturiile erau oferite ca suvenir de la festivitatea respectivă în semn de recunoștiință pentru sprijinul familiilor sau a prietenilor, dar și de a spune în mod simbolic ”Mulţumesc”. De-a lungul anilor atât forma cât și semnificația acestora s-a schimbat destul de mult.

In sec. al XV-lea, în Italia, cu ocazia logodnei, viitorii soţi şi familiile lor făceau schimb de cutii frumos ornamentate cu pietre preţioase în care se puneau bomboane sau chiar zahăr. 
Originea cuvântului bomboniere” vine din franţuzescul „bombonnière”. In Franța acestea erau recipiente mici umplute cu cofeturi rafinate.
In sec. al XV-lea în Anglia, au apărut aşa numitele „sweetmeat box” (cutii pentru dulciuri), realizate din materiale precum argintul aurit sau chiar aurul, încrustate cu pietre preţioase.

 

Azi, in locul mărturiilor se oferă diverse cadouri:
Un pas foarte important în ceea ce privește avenimentul tău este alegerea acestora, pentru ca micuțele daruri oferite au un impact puternic asupra persoanelor invitate la eveniment.
Noi, ne dorim să păstrăm tradiţiile, dar și să ţinem pasul cu „noile mărturii” așa că avem deosebita plăcere de a oferi o gamă largă de accesorii dar şi idei sau sfaturi care să facă din evenimentul dumneavoastră unul deosebit și de neuitat!


 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Texte pentru invitatia la banchet

Culorile iernii 2019 - invitatii de nunta Publiserv