Alegerea meniului de nuntă

Deja ne-am obişnuit ca prima etapă în orice să fie stabilirea bugetului dinainte.
Aici e foarte important să aveţi deja numărul inviţatilor care vor fi prezenţi pentru a nu
interveni costuri inutile la bugetul pentru meniuri. 
Chiar şi cu lista invitaţilor finalizată, trebuie să aveţi pentru neprevăzut.
Pentru invitaţii care nu respectă confirmarea la eveniment ar trebui să faceţi câteva meniuri în plus
(ex. au confirmat două persoane şi vin patru, sau au confirmat
ca nu vin şi totuşi s-au gândit să vină).
Nu întârziaţi momentul alegerii meniului de nuntă, este important să începeţi din timp,
evitaţi astfel intraţi în panică şi nu veţi avea senzaţia că mai aveţi puţin timp până la nuntă
şi încă nu au fost luate atât de multe decizii importante.
Este de preferat să începeţi devreme organizarea nunţii şi, implicit, alegerea meniului.
 pentru a nu vă simţi copleşiţi de toate pregătirile necesare.
Nu trebuie să uitaţi de regimurile alimentare şi de alergii, poate se află printre invitaţii voştri persoane
care consumă alimente fără gluten, sunt vegetarieni sau printre ei se afla persoane
care au alergii la anumite alimente, ar fi foarte de ajutor să le aflaţi din timp,
astfel încât bucătarul să poată modifica meniul în funcţie de acele regiumuri alimentare şi alergii.
Puteţi chiar să faceţi câteva meniuri în funcţie de invitaţii cu „preferinţe speciale”.
Este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru alegerea meniului de nuntă, 
deoarece dacă aflaţi mai târziu aceste informaţii, este posibil ca bucătarulsă nu mai poată face nimic în acest sens.
Mulţi bucătari stabilesc meniul luând în considerare cele mai proaspete produse din perioada în care 
vor găti deci nu trebuie să ignoraţi perioada în care are loc nunta deoarece, dacă spre exemplu,
optezi pentru o salată delicioasă de roşii, nu va avea acelaşi gust în ianuarie, ca şi în timpul verii.
Este bine să vă consultaţi cu bucătarul şi să îl întrebaţi ce produse alimentare vor fi mai proaspete
în perioada în care va avea loc nunta şi stabiliţi împreună un meniu deosebit în funcţie de ele.
Profitaţi de faptul că aveţi la dipoziţie numeroase tipuri de fructe şi legume.
Invitaţii vor fi plăcut surprinşi de preparatele gustate şi vor avea numai cuvinte de laudăla adresa meniului de la nunta voastră. 
Dacă nunta este programată toamna, atunci puteţi profita de anotimpul în care are loc nunta
pentru a crea un meniu deosebit de care să vă bucuraţi şi voi, şi invitaţii voştri.
În stabilirea meniului mai puteţi ţine cont şi de vârsta invitaţilor, locul lor de provenienţă,
 perioada anului, momentul zilei în care va fi servită mâncarea.
Nu pierdeţi din vedere nici combinarea gusturilor dulce, sărat, acrişor, amărui, uşor picant.
Dacă invitaţii vor sta la masă şi vor fi serviţi atunci ar fi bine să alegeţi un meniu mai formal.
Alegerea băuturilor care să se potrivească cu mâncarea pe care o vor consuma invitaţii este foarte importantă.
Dacă preferaţi bufetul suedez puteţi să le serviţi invitaţilor o mai mare diversitate de feluri de mâncare.
Nu ignoraţi porţiile, acestea nu trebuie să fie prea mici, vă imaginaţi ce fel de impresie
îşi vor face invitaţii despre voi şi ce amintiri îi vor lega de nunta voastră.
Nimeni nu spune „Nu” desertului deci acesta trebuie să fie unul de neuitat, aşa că, aţi putea lua în considerare
fructele de sezon în momentul în care decideţi cum va fi tortul de nuntă.
Pentru a diversifica şi mai mult meniul puteţi avea şi un candy bar.
Puteţi opta pentru fructe sau pentru diferite deserturi ce vor avea aroma fructelor specifice sezonului.
Nu uitaţi de cocktail!
 La nuntă se serveşte de regulă alcool, dar pot fi pe placul invitaţilor şi băuturile care nu conţin alcool,
 spre exemplu, cocktail-urile pot fi vedetele nunţii „după miri, bineînţeles”.
Alegeţi aromele fructelor specifice sezonului şi creaţi cele mai deosebite băuturi (cu alcool sau fără).



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rochia de mireasă

Aranjamentele florale – o provocare pentru mirese?

Luna de miere