Alegerea meniului de nuntă

După cum ştiţi mâncarea şi băutura la nuntă trebuie să fie nelipsite deorece nu numai că îţi vor alimenta
literalmente nunta, dar vor adăuga personalitate şi stil evenimentului.
Prima dată stabiliţi un buget deoarece fiecare decizie referitoare la meniul de nuntă implică un anumit 
(cost aperitive, fel principal, băuturi şi multe altele). Pentru asta numărul invitaţilor trebuie luat în vedere
atunci când stabiliţi bugetul, aşa că asiguraţi-vă că stiţi aproximativ câte persoane sunt aşteptate la nuntă,
pentru a nu adăuga ceva costuri suplimentare inutile bugetului pentru meniu. 
Chiar dacă stiţi numărul invitaţilor este bine să faceţi în plus câteva meniuri pentru acei invitaţii
care nu „respectă” confirmarea la eveniment (ex. au confirmat două persoane şi vin patru, sau au confirmat
ca nu vin şi totuşi s-au gândit să vină). 
Este de asemenea important să nu întârziaţi momentul alegerii meniului de nuntă, dacă veţi începe din timp,
cu siguranţă nu veţi intra în panică şi nu veţi avea senzaţia că a mai rămas puţin timp până la nuntă
şi atât de multe decizii importante încă nu au fost luate.
 Pentru a nu vă simţi copleşiţi de toate pregătirile necesare unei nunţi, este de preferat să începeţi devreme
organizarea acesteia şi, implicit, alegerea meniului.
Nu uitaţi de regimurile alimentare şi de alergii, este posibil ca printre invitaţii voştri se află persoane
care consumă alimente fără gluten, poate sunt vegetarieni sau poate printre ei se afla persoane
care au alergii la anumite alimente, ar fi foarte de ajutor să ştiţi astfel de informaţii, să le aflaţi din timp,
astfel încât să puteţi comunica bucătarului ce modificări ar trebui să sufere meniul în funcţie
de acele regiumuri alimentare şi alergii sau să faceţi cateva meniuri în funcţie de invitaţii
cu „preferinţe speciale”. Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru alegerea meniului
de nuntă, deoarece dacă mai târziu veţi intra în posesia acelor informaţii, este posibil ca bucătarul
să nu mai poată face nimic în acest sens, fiind prea târziu să mai schimbe ceva.
Nu trebuie să ignoraţi perioada în care are loc nunta deoarece mulţi bucătari stabilesc meniul luând
în considerare cele mai proaspete produse din perioada în care vor găti, dacă spre exemplu,
preferi o salată delicioasă de roşii, nu va fi la fel de gustoasă în inanuarie, aşa cum va fi în timpul verii.
Profitaţi de sezon, de faptul că aveţi la dipoziţie numeroase tipuri de fructe şi legume,
este bine să vă consultaţi cu bucătarul şi să îl întrebaţi ce produse alimentare vor fi mai proaspete
în perioada în care va avea loc nunta şi stabiliţi împreună un meniu deosebit în funcţie de ele.
Veti vedea ca invitaţii vor fi plăcut surprinşi de rezultatul final şi vor avea numai cuvinte de laudă
la adresa meniului de la nunta voastră. Important este să diversificaţi, să fiţi originali şi cu siguranţă
nu aveţi cum să daţi greş în momentul în care stabiliţi meniul final pentru nuntă.
Dacă urmează să te căsătoreşti toamna, atunci ai putea profita de anotimpul în care are loc nunta
pentru a crea un meniu deosebit de care să vă bucuraţi şi voi, şi invitaţii voştri.
Diversitatea meniului este şi ea importantă, când alegeţi meniul de nuntă, aţi putea lua
în calcul diversitatea dată de vârsta invitaţilor, locul lor de provenienţă, momentul zilei în care
va fi servită mâncarea, perioada anului, totodată nu pierdeţi din vedere nici combinarea gusturilor dulce,
sărat, acrişor, amărui, uşor picant.
 Stabiliţi cum se va servi masa la nuntă, dacă invitaţii vor sta la masă şi vor fi serviţi,
atunci ar fi bine să alegeţi un meniu mai formal.
De asemenea, alegeţi şi anumite vinuri care să se potrivească cu mâncarea pe care o vor consuma
invitaţii în ziua în care vă veţi căsători.
Dacă, pe de altă parte, preferaţi bufetul suedez, atunci aţi putea să depaşiţi anumite limite.
Spre exemplu, aţi putea alege să le serviţi invitaţilor pizza făcută la un cuptor cu lemne,
sau chiar cartofi copţi cu friptură sau orice altceva.
Nu trebuie să ignoraţi porţiile, dacă vor fi prea mici, cred că deja vă imaginaţi ce fel de impresie
îşi vor face invitaţii despre voi şi ce amintiri îi vor lega de nunta voastră.
Desertul poate fi unul de neuitat, nimeni nu spune „Nu” desertului,  aşa că, aţi putea lua în considerare
fructele de sezon în momentul în care decideţi cum va fi tortul de nuntă.
Sau dacă veţi avea şi un candy bar, atunci aţi putea diversifica şi mai mult meniul.
Fie veţi opta pentru fructe sau pentru diferite deserturi ce vor avea aroma acelor fructe specifice
sezonului.
Nu uitaţi de cocktail! La nuntă se serveşte de regulă şi alcool, dar şi băuturile care nu conţin alcool
pot fi pe placul invitaţilor, atâta vreme cât aceştia vor avea mai multe opţiuni, spre exemplu,
cocktail-urile pot fi vedetele nunţii „dupa miri, bineinteles”.
Alegeţi aromele fructelor specifice sezonului şi creaţi cele mai deosebite băuturi (cu alcool sau fără).
Veţi vedea că invitaţii vor fi încântaţi de rezultatul final.
Daca veti tine cont de acele sfaturi pentru alegerea meniului de nuntă, vă va fi mai uşor să luaţi o decizie,
să vă organizaţi totul din timp, să aveţi o nuntă reuşită şi invitaţi mulţumiţi.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grăitorul - staroste, wedding planer, vornic

Lumânările pentru nuntă