Aranjarea invitaţilor la meseAranjrea persoanelor, adică invitaţilor la nunta voastră, poate fi o sarcină grea dacă nu faceţi totul organizat.
Când v-aţi hotărât să vă căsătoriti, treuie să realizaţi o listă cu toţi invitaţii pe care îi doriţi la nunta voastră, indiferent că vreţi 30 sau 300 de invitaţi. După ce aţi realizat această listă cu toţi invitaţii, trebuie să îi grupaţi: familie, rude îndepărtate, prieteni, colegi de muncă, etc. Iar după acestă vă puteţi alege invitaţia dorită.
Când aţi ales invitaţia dorită, trebuie să cereţi confirmarea invitaţilor, ca să ştiţi cine doreşte să fie cu voi În Marea Zi. După ce aveţi confirmarea de la toată lumea, sau chiar infirmarea acestora, pentru că şi din acestea mai sunt :) vă puteţi apuca de aranjarea meselor.
Aranjarea invitaţilor la mese este o provocare şi o sarcină destul de dificilă deoarece trebuie să îi împaci pe toţi invitaţii, să le găseşti un loc bun lângă cineva cunoscut sau lângă cineva cu care se înţeleg bine. Trebuie să ai în vedere faptul că unii membrii ai familiei nu se înţeleg şi se vor simţi jigniţi dacă îi aşezi unii lângă alţii.
Pentru o mai bună aranjare a invitaţilor, poţi opta să: îi laşi să îşi aleagă singur masa şi să se aşeze lângă persoanele dragi sau să îi aranjezi tu, pentru a evita confuziile şi situaţiile neplăcute în care unele persoane trebuie să îşi schimbe locul atunci când vine altcineva.
Cea mai bună variantă este cea de-a doua deoarece îi aranjezi tu şi fiecare persoană îşi găseşte locul în câteva minute, fiind îndrumat de o domnişoară de onoare  sau de o hostessă sau un angajat al restaurantului. Aceasta modalitate este cea mai elegantă pentru primirea invitaţilor.
Poţi să realizezi o listă în care să fie trecute familiile şi persoanele care au confirmat participarea. În drept cu numele, scrie numărul mesei.
O soluţie foarte bună este să concepi un plan al sălii. În acest plan include fiecare masă şi persoanele care trebuie să stea acolo.
 
O alta idee de aranjare este sa aveţi un fel de tablou pus la intrare cu numerele meselor, iar lângă acestea să scrie cine la ce masă stă.
Te întrebi oare cum va găsi toata lumea masa sa? Este foarte uşor, poţi să aşezi numărul meselor cu ajutorul unor carduri. 
 

Aranjarea invitaţilor la mese:

· Masa mirilor + naşii.
· Masa părinţilor trebuie să fie în apropierea mirilor
· Următoarele mese trebuie să fie cu familia, iar în funcţie de rang acestea pot fi mai apropiate de masa mirilor sau în alte zone din sală.
· La o masă poţi să îi aşezi pe toţi prietenii apropiaţi sau pe cei mai tineri.
· La fel, persoanele necăsătorite pot fi aşezate la aceeaşi masă şi le va fi mai uşor să interacţioneze.
· Masa de protocol. Trebuie să ai în vedere faptul că fotografii, cameramanii, DJ-ul şi muzicienii trebuie să aibă locuri asigurate la o masă.
· Este indicat ca persoanele mai în vârstă să fie aşezate mai departe de ringul de dans (asta depinde de gradul de rudenie).

Plicuri de bani cu rol de place-card

Plicurile pentru bani sunt foarte utile şi te ajută să ai o nuntă mai organizată, dând un pus de eleganţă şi stil evenimentului. Acestea au dublă întebuinţare şi s-ar putea să ţi se pară foarte utile:
1. Îndeplinesc rolul de card de plasare a invitaţilor la mese. Se poziţionează pe masă şi indică locul stabilit pentru invitaţi. La începutul nunţii se aşeaza pe masa ca şi un card-triunghi.
2. La final, invitaţii vor putea aşeza bancnotele în interiorul plicului, într-un buzunar special de susţinere. Pe o parte a plicului vei scrie numele familiei invitate, iar pe partea cealaltă, un text de mulţumire. Plicul poate să fie asortat cu invitaţia de nuntă, cu numerele de masă sau cu mărturia de nuntă. Aşezat pe masă, plicul completează atmosfera.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rochia de mireasă

Aranjamentele florale – o mare dilemă pentru mirese?