Lumânările pentru nuntă


Nu e deloc ușor să alegi lumânările de nuntă, mai ales că ele trebuie să se potrivească cu tema nunții.
Trebuie să ții cont de rolul lor, atât la cununia religioasă, cât și la petrecere.
În cardul cununiei religioase, lumânarea aprinsă simbolizează puritatea sufletească, puterea credinței, dar mai sunt și considerate ca modelul luminos al nașilor care vă vor calauzi pe drumul vieții.
Este important ca cei care țin lumânările (nașii) să îți fie persoane apropiate, să îți înțeleagă și să îți respecte decizia cu privire la modelul ales, mai ales că ei sunt cei care vor fi responsabil cu achiziția lor și vor suporta și costul acestora.
Pentru alegerea modelului, îți recomandăm să ții cont de forma buchetului de mireasă, de culorile, si de florile care le folosești la întreg evenimentul. În general florile se aleg după semnificația lor:
- Trandafir: dragoste
- Orhidee: frumusețea supremă
- Bujor: timiditate
- Crizantemă: bucurie
- Floarea-soarelui: loialitate, adorație
- Iris: credință, înțelepciune
- Nufăr: puritate
Ca lungime a lumanării, a apărut acum în tendințe lumânarea mică, pe care o pui pe masă după ce ajungi la restaurant și are așadar și un rol decorativ. Pentru a le fi ușor nașilor sunt recomandate lumânările mari, întrucât vor fi mai ușor de ținut în cadrul bisericii.
Până la urmă și lumânările vor fi o bătaie de cap, și va trebui să te gândești foarte bine ceea ce vrei.
Tradiția spune că după nuntă la opt zile trebuie să duceți, împreună cu nașii, lumânările la biserică, iar preotul vă va citi o rugaciune specială.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rochia de mireasă

Aranjamentele florale – o mare dilemă pentru mirese?