Coafura perfectă pentru ziua nunţii tale

Dacă pentru nuntă ai acordat o atenţie deosebită alegerii tuturor detaliilor: rochiei, a accesoriilor şi a machiajului, trebuie să acorzi o atenţie specială şi părului tău. Pentru nunta ta, părul necesită o îngrijire specială, şi pentru asta trebuie să-i acorzi atenţia maximă.
Coafura este cea care întregeşte aspectul unei mirese, este cea care poate să-ţi pună în evidenţă şi mai mult frumuseţea şi gingăşia.
Indiferent ce tip de coafură alegi, important este ca părul să fie sănătos, un par deteriorat are nevoie de ingrijire îndelungată şi minuţioasă. Sfatul nostru este să începi tratamentul de ingrijire a părului cu mult înainte de evenimentul mult aşteptat, cu câteva luni, sau chiar cu un an înainte. Există trei lucruri absolut necesare pentru a avea un păr de invidiat: o sănătate bună, o spălare corectă şi folosirea produselor de păr corespunzatoare fiecărui tip de păr.
Majoritatea mireselor aleg pentru ziua nunţii să-şi facă un coc, pentru a prinde voalul şi diadema. Sfatul nostru este să laşi părul să crească pentru a putea face din el o coafură specială, părul mai scurt este mai greu de coafat în coc.
Ca să aibă o culoare potrivită tenului şi fizionomiei, cu două săptămâni înainte vopseşte părul crescut, pentru a-l uniformiza. Nu uita de şuviţe care îndulcesc culoare fie că este un păr roşcat, blond sau negru. Dacă părul necesită un permanent parcurge acest proces cu minim o lună înainte.
Nu folosi produse cosmetice de îngrijire a părului câteva zile înainte de nuntă. Atunci când alegi tipul de coafură, trebuie să ţii cont de tot ansamblul vestimentar de la rochie la bijuterii (în special bijuteriile de păr şi voal).
Aşa va fi mai uşor pentru tine şi stilistul tău să vedeţi ce tip de coafură se potriveşte cel mai bine stilului şi personalitaţii tale. Coafura trebuie să reziste toată nunta şi să nu aibă un aspect artificial, poţi să fii cochetă şi strălucitoare, fără să fii stridentă!
Dacă iţi doreşti să radiezi la nuntă, nu căuta o coafura foarte sofisticată şi îmbogăţită cu accesorii, dar caută să te fereşti şi de un stil mult prea simplu şi natural care nu ar fi potrivit cu importanţa evenimentului.
Dacă nu ştii cum să te coafezi şi nu ai idee ce s-ar potrivi stilului şi fizionomiei tale porneşte de la ideea tradiţionalei coafuri a miresei adică coc, coroniţă şi voal, acest stil nu se demodează niciodată indiferent de cât de formală sau nu este nunta. Există unele cocuri foarte ample, cu bucle multe, şi altele mai futuriste şi tinereşti, de obicei cu o forma mai deosebită fără prea multe bucle.
Foarte puţine sunt miresele care aleg să-şi lase părul despletit, iar pentru aceasta trebuie să ai un păr lung, bogat, sănatos şi frumos. Dacă vrei un look copilăresc încearcă un permanent uşor cu onduleuri mici prin care poţi aplica ştrasuri mici, astfel vei obţine o imagine angelică şi sclipitoare.
Pentru a nu avea o coafură foarte încarcată, alege ceva simplu dar de efect, miresele care vor să fie cât mai naturale pot aplica acelaşi truc şi folosind flori naturale.
Majoritatea mireselor ataşează voalul de coc, din această cauză pot apărea probleme de fixare a cocului, un voal din mătase sau alt material mai greu şi un set de bijuterii prea înărcate fac coafura miresei instabilă şi inconfortabilă la purtat.
Coafura trebuie să fie bine fixată şi cât mai puţin încărcată, deoarece o coafură prea rigidă pune mireasa în situaţia în care se mişcă, foarte controlat şi cu mişcări rigide. Deoarece vei fi în centrul atenţiei, în ziua nunţi tale important este să te simţi bine şi frumoasă, nu stresată şi încordată.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rochia de mireasă

Aranjamentele florale – o mare dilemă pentru mirese?